نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

احساس گناه در كودك يكي از پيچيده ترين مسائل موجود در روانشناسي كودكان است. احساس گناه در كودكان به دليل رفتارهاي نامناسب والدين رخ مي‌دهد. استفاده از كلمات نامناسب مانند: كاش زود بچه دار نمي‌شديم، از وقتي بچه دار شديم تو خرجش مونديم و … باعث بروز حس عذاب وجدان در كودك خواهد شد. زوجين زماني كه فرزند دار مي‌شوند بايد مسئوليت تمام اتفاقات و مسائلي كه پيش مي‌آيد را بر عهده داشته باشند.

زماني كه با رفتارها و گفتارتان احساس گناه در كودك منتقل مي‌كنيد بايد انتظار بروز مشكلات رواني و اختلالاتي مانند افسردگي و اضطراب را در آينده داشته باشيد. دريافت كمك از روانشناس و مشاورين كودك مي‌تواند در تربيت و شيوه رفتاري درست به والدين كمك كند.

منبع: احساس گناه در كودك | ايجاد عذاب وجدان در كودكان

احساس گناه در كودك

گاهي پدران و مادران به دليل روش هاي سخت گيرانه تربيتي و وضع قوانين سفت و سخت براي كودكان ها هميشه و همه جا اولين نفر كودك را مقصر مي‌دانند. حتي در بسياري از موارد بدون بررسي مساله با كودك برخورد شديدي مي كنند. فشارهاي اطرافيان، صحبت هاي بي ملاحظه والدين، سرزنش هاي وقت و بي وقت و تنبيه هاي نامناسب باعث بروز يك عذاب وجدان عميق در كودك مي‌شود. تا جايي كه كودك گمان مي‌كند همه اين مشكلات به خاطر او رخ داده است. اين درحالي است كه براي سلامت روان كودك خانه و خانواده بايد محلي براي آرامش او باشد.

زماني كه خطايي از كودك سر مي‌زند بايد همراه با صبوري والدين رفع شود. اين بايد و نبايد هاي سفت و سخت فشار زيادي به روان كودك مي‌آورد و باعث بروز اين حس مي‌شود. والدين نبايد قوانين را به كودكان تحميل كنند زيرا اينگونه كودكان با فراموشي يكي از قوانين به احساس گناه مبتلا مي‌شود. براي رفع اين احساس و رفتارهاي مناسب با كودكان از روانشناس كمك بگيريد.

دلايل احساس گناه در كودك

استفاده از برخي جملات و رفتارهاي نامناسب دليل احساس گناه در كودكان مي‌شود. گاهي خانواده ها با استفاده غير عمدي و ناخودآگاه از برخي جملات خطاب به كودك مانند: “تو بايد بابت كاري كه كردي خجالت بكشي” ، “تو نبايد اين كار اشتباه را انجام مي‌دادي” ، “از وقتي تو اومدي زندگي مارو درگير كرد” ، ” از زماني كه به دنيا اومدي از پس خرج زندگي بر نمياييم” و … باعث ايجاد احساس گناه در كودك مي‌شود. لطفا در مكالمات و كلمات مورد استفاده خطاب به كودكان دقت كنيد! در ادامه به دلايل احساس گناه در كودك اشاره كرده ايم.

1. برخورد خشمگين در برخورد با كودك

زماني كه كودكان اشتباهي را مرتكب مي‌شوند، خانواده ها با برخوردهاي خشمگين و نادرست احساس گناه در كودك را بروز مي‌دهند. عصبانيت بيش از حد، داد و فرياد و سلب آرامش كودك باعث ايجاد عذاب وجدان مي‌شود. با اين رفتارهاي نامطلوب كودك احساس مي‌كند كه مقصر تمام اتفاقات و مشكلات زندگي والدين است.

2. زياده روي در قوانين

خواهشا خانه را مانند پادگان نكنيد. اينكه كودك بر قوانين خانه مسلط باشد زيباست. تربيت درست شما زيباست. اما اينكه قوانين را دائم بر سر كودكان بكوبيم و انتظار عملكرد عالي از او داشته باشيم باعث ايجاد احساس گناه در كودك مي‌شود. هيچ ايرادي ندارد اگر كودك شما يك شب ديرتر از ساعت خوابش به خواب برود. مشكلي ندارد اگر يك روز ميل به وعده شام نداشته باشد. با اصرار و ايراد مداوم از او حس هاي پاك كودك را خدشه دار نكنيد.

3. تكرار مكرر موضوع

وقتي والدين رفتار اشتباه كودك را دائم كش مي‌دهند و با تكرار سرزنش مي‌كنند هيچ درسي به كودك نمي‌دهند. تكرار مكرر خطاي كودك تنها باعث كاشت جوانه عذاب وجدان و خشم مي‌شود. زماني كه خطاي كودك ناچيز بود و با معذرت خواهي او روبرو شديد، داستان را كش ندهيد. به جاي اين كار سعي كنيد با آرامش و كمك به كودك به او آموزش دهيد كه چه كاري خطا و چه كاري درست است.

والدين بايد در برابر اشتباهات كودك صبور باشند. كودك با همين خطاهاست كه مي تواند در آينده رفتار و انتخاب هاي درستي داشته باشد. پس در اين بازه زماني به او رفتار درست را ياد دهيد. تا با جايگزين كردن آن ها در آينده عملكرد بهتري داشته باشد.

4. دلايل ديگري كه باعث ايجاد احساس گناه در كودك مي‌شود

  • گفتن اينكه در بزرگ كردن تو با سختي هاي زيادي روبرو شدم
  • از او بخواهيد چون شما را دوست دارد هركاري انجام دهد
  • بگوييد بخاطر تو دارم پدر يا مادرت رو تحمل مي‌كنم
  • استفاده از جملاتي مانند: كاش انقد زود تورو به دنيا نمي‌آوردم، بچه فقط مايه دردسره، خدا منو بكشه از دست كاراي تو راحت بشم، تو منو پير كردي و …

راهكار كاهش احساس گناه در كودك

والدين مسئول فراهم كردن روحيه خوب و مناسب در كودكان هستند. پس براي كاهش بروز احساس گناه در كودكان بايد به دنبال راهكاري باشيد كه كودك با آرامش از راه درست و غلط آگاه شود.

1. آگاهي والدين

اولين راهكار براي كاهش احساس گناه در كودك، آگاهي والدين است. ابتدايي ترين راه براي تربيت كودكان، آگاهي قبل از به دنيا آمدن آنهاست. والديني كه قصد بچه دار شدن دارند براي اينكه خطاهاي تربيتي نداشته باشند بايد به آگاهي از تربيت كودك برسند. با كمك روانشناس و مشاورين متخصص كودك بايد راهكارها را آموزش ببينند و خود را مسئول روحيه و آرامش كودكان بدانند.

2. برخورد با آرامش

دومين قدم براي كاهش احساس گناه در كودك، برخورد با آرامش است. اگر كودك شما در ارتباط با خطاهايي كه كرده است با برخورد آرام والدين روبرو شود، هرگز به عذاب وجدان مبتلا نخواهد شد. خشم، عصبانيت، پرخاشگري، تنبيه و كتك زدن كودك باعث ايجاد اين حس خواهد شد. حتي اگر روز بد و سختي را گذرانده باشيد اجازه نداريد آرامش را از كودكان سلب كنيد.

3. كمك از روانشناس كودكان

اگر با اختلالات و آسيب هاي رواني كودكان مواجهه شديد، ديگر كار با ارائه راهكار حل نمي‌شود. كودكاني كه احساس عذاب وجدان دارند بايد همراه والدين به روانشناس مراجعه شوند. همانطور كه اشاره شد، والدين مسئول ايجاد احساس گناه در كودكان هستند. اين احساس گناه به مرور باعث افسردگي، اضطراب دائم در صورت انجام امور و … مي‌شود. بنابراين والدين بايد راهكارهاي مقابله با چنين رفتارهايي را ببينند تا با مشكلات و آسيب هاي جدي در كودكان مواجهه نشوند.

كلام آخر

بچه دار شدن نعمتي است كه خدا به شما داده. با اين نعمت الهي بايد با صبر و شكيبايي برخورد كرد. اگر توانايي بزرگ كردن بچه ندارد لطفا بچه دارد نشويد. اما وقتي بچه دار شديد بايد تمام تلاش خود را بكنيد تا به بهترين شكل ممكن او را تربيت كنيد. تربيت اشتباه و بروز احساس گناه در كودكان در آينده به او آسيب هاي جبران ناپذيري را وارد مي‌كند.

با كمك روانشناس و مشاورين كودك در رابطه با تربيت كودك خود اقدام كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه احساس گناه در كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: احساس گناه در كودك | ايجاد عذاب وجدان در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/2  ] [ ۱۸ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب